Студенти Факултета физичког васпитања и спорта са осталим студентима Универзитета у Источном Сарајеву остварили су велике резултате на манифестацији Универзитетске спортске игре 2017 које су одржане у Будви.

На такмичењу су учествовале екипе са  15 Факултета и 2 Академије. Наши студенти су у веома јакој конкуренцији освојили прво мјесто у малом фудбалу, кошарци, одбојци у мушкој и женској конкуренцији, те друго мјесто у пливању и у генералном пласману заузели прво мјесто.


Факултет физичког васпитања и спорта сигурним корацима у будућност!

На састанку одржаном 25.5.2017. године у просторијама Универзитета у Источном Сарајеву, Факултет физичког васпитања и спорта договорена је пословна сарадња са Политехничким факултетом из Шангаја. (Shangai Polytechnic University/Department of Physical Education). Разговор су предводили Декан факултета Физичког васпитања и спорта др Борислав Цицовић и проректор Шангајског Универзитета др Huaqing Xie.

Велики број могућности које пружа Факултет физичког васпитања и спорта за Шангајски Универзитет су били јединствена прилика за обогаћење наставе, обзиром да се ради о садржајима које нису до сада имали у програмима своје наставе. Поред сарадње из области науке, културе и религије Декан др Борислав Цицовић изразио је жељу да угости еминентне професоре и студенте овог факултета и омогући активно учешће у садржајима као што су: рафтинг на Дрини и Тари, активности у природи/логоровање у Националном парку Сутјеска, пролазак кроз јединствену природну лабараторију прашуму Перућицу и успон на највиши планински врх који пружа РС/БиХ, планину Маглић. Поред набројаних садржаја највећу пажњу је привукао зимски туризам и ангажовање професора нашег факултета у преношењу знања из подручја зимских спортова на Олимпијској љепотици Јахорини.

kina1

др Huaqing Xieје на крају истакао велико задовољство због срдачног гостопринства и изразио јако велику жељу за размјеном професора са сродних катедри, као и популације студената. То ће пружити веће могућности  за унапређивање сарадње Факултета у погледу струке, науке, образовања, истраживачких и културних односа као и напредовања из области физичке културе.У скоријем временском периоду је договорено потписивање споразума између ове двије институције.


Велики успјех студената факултета Физичког васпитања и спорта на манифестацији Међууниверзитетских спортских сусрета

Студенти факултета Физичког васпитања и спорта су са осталим студентима Универзитета у Источном Сарајеву остварили велике резултате на манифестацији Међууниверзитетских спортских сусрета „БАЛКАНИЈАДА ТУЗЛА 2017“ коју је организовао Студенски парламент Универзитета у Тузли.

uspjeh1

Учествовало је преко 200 студената из босанскохерцеговачких универзитетских градова: Источног Сарајева, Сарајева, Бихаћа, Зенице, Мостара, Бијељине, Брчког, Бањалуке и многих других. Наши студенти су у веома јакој конкуренцији од тринаест пријављених екипа освојили прво мјесто у ФУТСАЛУ, У атлетским дисциплинама освојили су друго мјесто у трчању на 300м, и треће мјесто на 400м.